Kunstgras voor eender welke ondergrond
geschreven op 13 April 2015

Op plaatsen waar gewoon gras geen kans heeft om te groeien, is kunstgras de ideale oplossing. Kunstgras kan in principe op eender welke ondergrond geplaatst worden, of dit nu aarde, beton, bestrating of een terras is. Wel is het noodzakelijk dat het terrein effen en waterdoorlatend is of een helling heeft voor waterafloop.

We zetten kort even de voor- en nadelen op een rijtje!

Ondergrond aarde:

In principe hoef je hierbij enkel het bestaande gras af te graven en de ondergrond mooi gelijk te trekken. Je kan ook een laagje breekzand toevoegen om het niveauverschil weg te werken.

Om onkruid tegen te gaan, raden wij hierbij ook een geotextiel aan. Dit wordt onder het kunstgras gelegd en dit uiteraard over de volledige oppervlakte. Je kan dit alles vastmaken met bevestigingshaken.

Kortom een goedkope, snelle oplossing! De kans op verzakkingen, oneffenheden en onkruid blijft echter reeël. Daarom adviseren wij (zeker bij grotere oppervlaktes) om te werken met een gestabiliseerde laag.

Ondergrond stabilisé:

Na de afgraving van het bestaande gazon, voorzie je het terrein van een gestabiliseerde laag. Dit geeft een mooie, vlakke ondergrond en is bovendien waterdoorlaatbaar.

Zoals ik reeds heb vermeld, blijft de tuin mooi effen en krijgt onkruid geen kans! Het is natuurlijk wel een permanente verharding waar goed over moet nagedacht worden, want er zijn geen wijzigingen meer mogelijk.

Contacteer ons vrijblijvend voor het beste advies, en wij helpen je zo snel mogelijk verder!

P.S.: In onze volgende blogpost bespreken we de mogelijkheden voor een dakterras en geven we ook tips om kunstgras te gebruiken als interieurtoepassing!