Kunstgras, ideaal voor spelende kinderen?
geschreven op 07 November 2016

Indien je overweegt te investeren in kunstgras, dan ben je waarschijnlijk op de hoogte van de belangrijke voordelen verbonden aan nepgras.
Van weinig onderhoud tot 365 dagen per jaar genieten van jouw gazon, het is een geweldige optie...
Als je echter kinderen hebt kan je je afvragen of het geschikt is voor jouw tuin, of het zal aansluiten bij de behoeften van jouw gezin,... Hieronder alvast het antwoord op de vraag: 'Is kunstgras een goede optie voor de kinderen?'

1) Het hele jaar door spelen

Jouw kind kan buiten spelen, ongeacht de tijd van het jaar. Haal het meeste uit jouw tuin en dus meer herinneringen! 'Ik heb besloten om te investeren in kunstgras voor het gebruiksgemak. Ik ben niet echt een tuinliefhebber, en het is makkelijker voor mijn zoon en mijzelf om op te spelen.' Aldus Damien.

2) Helpt tegen hooikoorts

Hooikoorts wordt veroorzaakt door vele dingen, met inbegrip van graspollen. Met kunstgras zal je dus logischerwijs geen graspollen hebben, wat de hooikoortspatiëntjes ten goede komt.

3) Geen modder

Met kunstgras is er geen modder. Jouw kinderen zullen na het ravotten niet vol modder binnenkomen en jouw vloeren zullen dus proper blijven. 'We hebben meer in de achtertuin doorgebracht dit jaar. Er zijn geen stenen, modder, ongedierte,... meer. Het is bovendien een zachte, veilige omgeving waarin een kind kan spelen.' Volgens Zoë.

4) Veilige omgeving

Kunstgras biedt een veilige omgeving voor jouw kinderen. Vele scholen en kinderdagverblijven kiezen om deze reden voor kunstgras. Je kan er ook voor kiezen om een extra valdempende mat onder het kunstgras te plaatsen, zo voelt alles nog zachter en veiliger aan.

Kunstgras wordt dus als GEWELDIG bevonden voor en door kinderen.