Is kunstgras de beste beslissing?
geschreven op 07 November 2016

Kunstgras heeft vele voordelen, maar het is niet noodzakelijk voor iedereen de beste oplossing. Wanneer je op zoek bent naar kunstgras is het een goede stap om extra geïnformeerd een besluit te nemen.

Hieronder alvast enkele voor- en nadelen op een rijtje.

Voordelen:

1. Weinig onderhoud - Je hoeft niet meer te maaien, bewateren, bemesten of onkruid te wieden.
2. Slijtvast - Afhankelijk van het type kunstgras dat je kiest, jouw gazon zal er mooi uitzien, zelfs bij intensief gebruik.
3. Geen modder - Jouw kinderen buiten laten spelen, het hoeft geen zeldzaamheid te worden omwille van het regenachtige weer! Geen modder betekent geen rommel.
4. Diervriendelijk - Jouw harige vrienden zullen genieten van kunstgras, er is een breed gamma aan diervriendelijke kunstgrassen beschikbaar. Laat jouw viervoeter buiten ravotten tijdens de wintermaanden, zonder modderige voetafdrukken in het huis.
5. Levensduur - Bij bepaalde types kunstgras kan je tot 10 jaar garantie krijgen.

Nadelen:

1. Investering - Het is een investering, naast de aankoop van het kunstgras moet je ook rekening houden met de voorbereidende werken, de plaatsing,...
2. Warm - Bij warm weer kan het zijn dat het kunstgras opwarmt. Je spuit het kunstgras dan best even nat om dit te voorkomen.