Bereid de tuin voor tegen het Paasweekend.
geschreven op 16 February 2018

Het is misschien nog wat koud buiten, maar de lente schuilt om de hoek! Het ideale moment om te starten met de voorbereidingen aan de tuin, zodoende de tuin tegen het Paasweekend tot leven komt.

Kleed je warm en trotseer het koude weer, start met graven en voorbereiden...

FEBRUARI

Begin met nadenken over wat je wil doen, welke materialen je nodig hebt,... Bijvoorbeeld het tuinhuis, controleer de vooraad en denk na wat je waar wil planten dit jaar.

Na de wintermaanden en de perioden zonder zon ziet de tuin er misschien wat verwaarloosd uit. Start met de schoonmaak: verwijder takjes, bladeren, afval,...

MAART

Maart is de perfecte maand om te starten met denken aan je gazon, hoe krijg ik terug grip op het verwilderde gras? Is m'n grasmachine nog in de perfecte staat?

Mocht het gazon wat aan de lange kant zijn, dan kan je voor de eerste keer starten met maaien. Hierna verticuteer je het gazon best een eerste keer. Door te verticuteren haal je het mos en onkruid uit het grasperk en wordt de bodem ingesneden. Het gras krijgt meer lucht en de wortels zullen nadien beter vertakken. Ook bemesten doe je best in maart/april.

Wil je een gazon met een minimum aan onderhoud? Kies dan voor kunstgras. Bovendien is dit de ideale ondergrond voor spelende kinderen. De schommel, het zwembad en de trampoline mogen gewoon blijven staan. Geen vuile voeten of modder!

APRIL

Tijd om de haag te snoeien. Het wordt iets warmer buiten, alle beplanting komt tot leven, het ideale moment om de hagen en struiken wat bij te trimmen. Je zal al snel een grote impact zien op de volledige tuin.