Kunstgras aankoopgids
geschreven op 28 March 2018

Heb je interesse in kunstgras en overweeg je om kunstgras te kopen of te laten leggen? Dan merk je al snel dat het kunstgrasgamma enorm is, wat de keuze tussen de verschillende soorten kunstgras niet altijd makkelijk maakt. Om het koopproces van jouw nieuwe kunstgras zo simpel mogelijk te houden, hierbij alvast onze ultieme aankoopgids!

Kunstgras is een stuk onderhoudsvriendelijker dan echt gras. Het is dé oplossing wanneer je geen zin of tijd hebt om je tuin te onderhouden, maar wel van een mooi groen gazon wil genieten. Op wat moet je allemaal letten bij de aankoop van kunstgras?

De juiste kunstgrasmat: waar moet je nu effectief op letten?

Waar wordt het kunstgras gelegd? 

Komt je kunstgras in de tuin te liggen of zoek je een kunstgrasmat voor het balkon of terras? Om de keuze wat eenvoudiger te maken, hebben we bij onze stalenaanvraag alvast voor jullie een selectie gemaakt:

-          Ik wil kunstgras in mijn tuin

-          Ik wil kunstgras op mijn balkon of terras

Ook als je op zoek bent naar kunstgras voor in de winkel of op een beurs ben je bij ons aan het goede adres!

Hoe wordt het kunstgras gebruikt?

De meeste soorten kunstgras kunnen zonder problemen een trampoline, een speeltoestel of zelfs een zwembad aan.

Wil je kunstgras speciaal om op te voetballen, tennissen of hockeyen? Dan is het handig om één van deze te overwegen. Sporten en spelen kan op deze soorten kunstgras zeer intensief. 

 

De kwaliteit

Kunstgras is er in vele soorten en maten. Door technologische ontwikkelingen krijgt het kunstgras een meer natuurlijke uitstraling: de beste soorten zijn nauwelijks van echt gras te onderscheiden! Bovendien zijn de beste kunstgrasmatten erg zacht en prettig om met blote voeten over te lopen. Sommige soorten hebben een speciale vezelstructuur waardoor de sprieten beter blijven staan. Onze kunstgrassen genieten bovendien 8 jaar garantie.

 

Gratis stalen

Voor je kunstgras gaat bestellen, is het slim om gratis stalen aan te vragen. Je krijgt dan 4 verschillende soorten kunstgras thuisgestuurd. Zo kun je de verschillende kunstgrassen goed zien, voelen en vergelijken. Probeer het: zodra je het ziet en voelt, ben je gegarandeerd overtuigd!

 

Kunstgras prijzen vergelijken.

Je hebt de ideale kunstgrasmat gevonden? Deze wil je bestellen en zo snel mogelijk hebben om te kunnen genieten van je nieuwe strakke gazon. Hoeveel heb je eigenlijk nodig? En waar moet je nog meer op letten?

Oppervlakte bepalen

Geen tuin is dezelfde. Gelukkig is een kunstgrasmat flexibel en kan dit zonder enig probleem op een helling of in iedere speciale vorm gesneden worden. Wel zorgen ronde vormen of hellingen er voor dat je meer vierkante meters gras nodig hebt. Houd hier dus rekening mee tijdens het bestellen van je kunstgras.

Kosten

Onze kunstgras prijzen variëren van € 4,99 tot € 23,99 per m². Hoe hoger de kwaliteit van de sprieten en hoe hoger de dichtheid van de kunstgrasmat, hoe hoger de prijs. De totale prijs van je bestelling is afhankelijk van twee factoren:

-          Het type kunstgras

-          Het aantal vierkante meters

Als je weet welke soort je wil, kan je bij het bestellen het aantal vierkante meters dat je nodig hebt invullen. De prijs wordt dan automatisch berekend. Twijfel je of wil je advies op maat? Neem gerust contact met ons op!

Accessoires

Ga je zelf het kunstgras leggen, dan moet je ook denken aan extra benodigdheden zoals haken om het kunstgras vast te zetten.

 

Het kunstgras is geleverd, wie gaat het leggen?

Als je de juiste kunstgrasmat hebt gekozen en besteld, krijg je het binnen de 5 werkdagen geleverd. Maar dan komt de volgende vraag: wie gaat dat eigenlijk leggen?

Zelf leggen of laten leggen?

Het leggen van een kunstgrasmat werkt nagenoeg hetzelfde als het leggen van tapijt. Als je dat kan, kan je met onze uitgebreide leginstructies eenvoudig zelf kunstgras leggen. Je vindt hier alvast een handige video om het legproces te verduidelijken.

Heb je glooiingen of lastige hoeken en wil je zeker weten dat het goed ligt? Dan kan je er ook voor kiezen om het kunstgras door ons te laten leggen. Restmateriaal en afval nemen wij altijd weer mee zodat je meteen kunt genieten van je nieuwe kunstgrasmat. Maar je mag er natuurlijk ook zelfs iets creatiefs van maken!

De ondergrond

De ideale ondergrond voor kunstgras is een stabilisébed van 10 à 12 cm dik. Is de ondergrond van jouw tuin niet geschikt om kunstgras op te leggen dan moet dit vooraf hersteld worden. Geen nood: kunstgras kan op vele soorten ondergrond gelegd worden en met een geotextiel valt veel op te lossen.