Eenvoudige, kleine tuinontwerpupdates.
geschreven op 14 May 2018

Kleine tuinen lijken op het eerste zicht misschien niet aantrekkelijk bij de aankoop van een woning, maar wees gerust, er is genoeg om van te genieten!

Naast het weinige onderhoud, heb je niet veel geld nodig om ze er goed uit te laten zien! Met een beetje creativiteit kan je een tuin hebben die net zo mooi is als een grote tuin. We hebben alvast even onze favoriete ideeën verzameld:

Ga voor kleur.

Denk aan je tuin als een verlengstuk van het huis, een extra kamer om te versieren.

Verf je hek of buitenmuren. Een verflaag in een levendige kleur geeft je een fris en rijk gevoel.

Potten zijn perfect voor in de tuin van een huurwoning of een tuin waar geen bloembedden voorzien zijn. Vul de potten rijkelijk met véél planten in verschillende hoogtes en texturen.

 

Light it up!

Speel met licht, een snelle en gemakkelijke manier om je tuin te transformeren. Naarmate de nachten warmer worden en we meer en meer tijd buiten willen doorbrengen, kan extra buitenverlichting een aangename toevoeging zijn. Sprookjesachtige lichten, lantaarns of touwen, er zijn genoeg opties.

 

Verruim.

Een eewenoude truc die er altijd geweldig uitziet, is een spiegel. Het helpt het licht te weer kaatsen, maakt de ruimte licht en helder en geeft de illusie dat de ruimte groter is. De positionering van een spiegel is cruciaal, omdat je niet wil dat de zon in je ogen schijnt of je kunstgras verbrandt. Of je nu kiest voor een lange, rechte spiegel met een moderne, stedelijke look of je gaat voor iets meer sierlijks, een spiegel kan echt je buitenruimte open trekken.

Hou het gezellig.

Kleine tuinen zijn gezellig, zorg ervoor dat je tuin als een woonkamer in de buitenlucht is en kies voor meubels in bankstijl. Stapel ze hoog op met dikke kussens en zachte dekens, neem wat buitenspeakers en installeer een vuurkorf als je de ruimte hebt.

 

Beplanting.

Een levendige muur is een geweldige manier om je tuin er weelderig en vol te laten uitzien met planten, zonder waardevolle zitruimte in te nemen. Een zelfvoorzienende, verticale tuin wordt meestal bevestigd aan de muren van een gebouw. Hou het simpel en ga voor potten die je aan de muur hangt, of hang wat planken op om je planten te laten opvallen.

 

Waar je ook voor kiest, het wordt zeker een geslaagde update van je ruimte! Met slechts een paar tips en tricks kan je jouw tuin transformeren en de manier waarop je deze gebruikt compleet veranderen.