Maak deze klassieke meetfout niet!
geschreven op 07 October 2019

Een veel voorkomende fout die mensen vaak maken bij het opmeten van kunstgras, is om aan te nemen dat de tuin een rechthoek is. Terwijl de meeste tuinen niet perfect rechthoekig zijn.

Rechthoeken in de tuin komen vaak voor, en zijn bovendien perfect in de wereld van kunstgras. Omdat kunstgras ook standaard als rechthoek wordt verkocht. Als je gazon 4m x 6m is, kan je dus een enkel stuk kunstgras van 4m (breedte) bij 6m (lengte) bestellen. Als je gazon 5m x 6m is, heb je 2 stukken gras nodig - waarbij het ene stuk 2m breed is en het andere 4m.

Het is echter mogelijk dat de rechthoek in je tuin enigszins scheef afloopt en dat betekent dat de lengte van de rechterkant van de tuin iets langer is dan de linkerkant van de tuin! Ook al ziet het er uit als een rechthoek met het oog... Als je dus enkel links meet, zou er na installatie een opening van bijvoorbeeld 13cm zijn geweest aan de achterkant. Het is daarom noodzakelijk om beide zijden van het gazon te meten. Zo verklein je het risico op fouten, voeg al dan niet nog een extra meting uit in het midden.

Zorg dus voor extra aandacht bij opmeting, want dit bepaalt het verdere verloop van het installatieproces.