5 ideeën voor kleine tuinen
geschreven op 27 January 2020

Prachtige tuinen zijn er in alle soorten en maten. Het hoeft geen enorme ruimte te zijn of een groot budget veriesen om er iets speciaals van te maken. Kleine tuinen zijn geweldig! Ze zijn supergemakkelijk te onderhouden, vooral als je kunstgras installeert. Gras dat niet gemaaid of bewaterd moet worden. Hier alvast enkele ideeën:

Gebruik potplanten

Als de ruimte beperkt is om bloembedden aan te leggen, kan je kleur toevoegen aan de tuin met potplanten. De potten kunnen worden gevuld met een enorme variatie aan planten, van kleine bloemen tot grote, hoge bomen. Je kan je potten bovendien schilderen om de ruimte nog levendiger te maken. Kies voor vaste planten die je kan verdelen, zoals geraniums. Trek de geranium voor het planten uit elkaar in 2 of 3 en plant ze afzonderlijk. Het is een goede manier om kosten laag te houden maar toch een mooie set bloemen te hebben.

Wit

Verf de buitenmuren wit om de indruk te wekken dat de ruimte groter is dan in werkelijkheid. Zowel binnen als buiten verlichten witte muren het gebied waardoor het minder ingesloten aanvoelt. Het zorgt er ook voor dat de kleur van de bloemen echt opvalt. Voeg eventueel ook een speigel toe. 

Spoorbielzen

Voeg spoorbielzen toe om lage grensmuren te creeëren en af te bakenen. Ze zien er geweldig uit rond je bloembedden. Leg ze dubbel en maak een mooie kleine zithoek. Handig als je weinig ruimte hebt voor meubelen. 

Omheining

Transformeer je tuin met een mooie omheining, zorg ervoor dat je houten schermen voldoende behandelt met houtbeschermer zodat deze ook bij zwaar weer goed blijft. Er zijn veel soorten hekkens, dus denk goed na; wil je iets lang dat je privacy geeft? Of heb je liever iets decoratiefs? Een hek is een geweldige kans om ook kleur, vormen of patronen toe te voegen.

Opslagruimte

Schuren nemen enorm veel ruimte in beslag, dus misschien wil je iets kleiner overwegen. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar, van kisten tot planken, tot schuren. Overweeg wat nodig is en kies een geschikte oplossing.