Kunstgras bestellen
geschreven op 11 January 2021

Om er zeker van te zijn dat je zo lang mogelijk plezier hebt van je kunstgras, is het goed om vooraf advies in te winnen over de verschillende soorten kunstgras. Waar moet je opletten bij de aankoop van kunstgras? Hieronder enkele belangrijke aandachtspunten:

1. Gebruik

Hoe intensief zal het kunstgras belopen worden? Een sportveld of speelgras vereist een andere, duurzamere oplossing dan een siergazon in de tuin of op het balkon.

2. Toepassing

In de voortuin wil je natuurlijk dat het gras er piekfijn bijligt, terwijl het in de achtertuin al wat speelser mag. Kies je dus een langer type of eerder een strak tapijt? De keuze is aan jou.

3. Kwaliteit

Kwalitatief hoogwaardig kunstgras is duurder in aankoop, maar gaat uiteraard veel langer mee. De regel is: hoe dikker de grasmat, hoe duurder, dus ook hier speelt de algemene look & feel een rol.

4. Densiteit

Hoe dikker de grasmat, hoe duurder, dat hebben we hier boven alvast geleerd. Naast het feit dat dit er natuurlijker uitziet, zal de rol kunstgras ook zwaarder zijn. Voor een tuin speelt dit weinig rol, maar op een dakterras of balkon hou je hier best rekening mee. Want onze types kunnen makkelijk tot 2,5 kg/m² wegen!

5. Poolhoogte

Chic woord voor de lengte van de grasvezels. Hier geldt de regel, hoe langer, hoe duurder. En ook hier heeft dit een impact op het gewicht en de uitstraling. Langere vezels hebben de neiging om iets sneller plat te liggen, m.a.w. deze worden het best toegepast als siergazon en bijvoorbeeld niet bij spelende kinderen of huisdieren. Wil je toch een rijkelijk gevuld gazon? Dan zal het iets meer onderhoud vragen. Je kan de langere types opborstelen of door zand gaan versterken.

6. Kleur

Frisgroen of eerder groen met bruintinten? De keuze is ook hier weer volledig aan jou. Kies in zonrijke omgevingen zeker voor een kunstgras dat UV-bestendig is, ook hier weer zal dit iets duurder zijn aankoop, maar je bent dan wel verzekerd van een mooi groene grasmat.

7. Accessoires

Vergeet niet dat je naast het kunstgras ook extra accessoires en toebehoren nodig hebt om de installatie tot een goed recht te brengen. Hou in de budgettering ook rekening met een onderdoek, haken en lijm

8. Levering

Zoals reeds aangehaald, kunstgrasrollen kunnen nogal zwaar en log zijn, wij kozen ervoor om zelf in te staan voor het transport. Voor bestellingen kun je uitgaan van 5 tot 7 werkdagen. Afhankelijk van je postcode en regio is het soms mogelijk dat we reeds de dag nadien leveren. Vanuit België leveren we ons kunstgras tegen een tarief van 65 euro incl. btw. Bestellingen boven de 600 euro worden gratis thuisbezorgd.

Nog vragen? Wij staan uiteraard voor je klaar!