Wanneer kan je kunstgras leggen?
geschreven op 22 October 2021

Wat is de beste temperatuur om kunstgras te leggen?

Bij de aanleg van kunstgras is het best om extreme temperaturen te vermijden. Zowel hitte als koude kunnen de plaatsing en afwerking van kunstgras beïnvloeden. 

Kunstgras leggen in het najaar

Het is perfect mogelijk om kunstgras aan te leggen in het najaar. Let op! Hoe kouder het wordt, hoe moeilijker de installatie. Wanneer de temperaturen onder de 10°c graden duiken, wordt de grasmat stugger, waardoor deze moeilijker te versnijden is. Ook de lijm zal meer tijd nodig hebben om uit te drogen bij koude temperaturen.

Het voorjaar is voor veel mensen dan ook de meest logische keuze om kunstgras te leggen. Wat ons betreft is ook de zomer een ideale periode. De hoge temperaturen zorgen ervoor dat de grasmat soepeler is, eenvoudig te snijden is én dat de vezels mooi rechtop gaan staan.

Waar rekening mee houden?

Enkel bij extreme weersomstandigheden zoals sneeuw, vrieskou, zware regenval of een hittegolf wordt er afgeraden om kunstgras te leggen. Ons kunstgras is uitgerust met een stevige backing waardoor de invloed van temperatuursschommelingen relatief klein is, het is de verlijming die roet in het eten gooit! Enkele tips:

  • verdeel in kleine porties
  • teveel aan lijm zal zich tussen de vezels vastzetten (verwijder lijmresten meteen!)
  • druk de lijm stevig aan
  • laat 2 tot 3u drogen

Wil je de tuin snel op orde zodat je lekker buiten kunt zitten? Wil je optimaal genieten van een kwalitatief kunstgras? Ga dan voor de producten van Kunstgras.be, onze experts weten alles over kunstgras en staan je graag bij met advies rekening houdend met de actuele weersvoorspellingen.

Eenvoudig zelf kunstgras leggen? Lees er alles over in onze handleiding.