Wat kost een stuk kunstgras?
geschreven op 13 March 2024

Bij het overwegen van kunstgras als toevoeging aan tuin, balkon of speelruimte, is één van de eerste vragen: 'Hoeveel kost kunstgras?' Het antwoord op deze vraag is niet zo eenvoudig, omdat de prijs van kunstgras afhangt van een reeks factoren, zoals de kwaliteit en het type vezel tot de grootte van het te bedekken oppervlak. We gaan dieper in op de online kunstgras prijzen om een duidelijker beeld te geven van de kosten en de toegevoegde waarde aan jouw ruimte!

Factoren die de prijs van kunstgras bepalen

1. Kwaliteit van de vezel

De kwaliteit, lengte en dichtheid van de kunstgrasvezels zijn belangrijke factoren voor de prijs. Hoogwaardige vezels, die vaak een realistischer uiterlijk en gevoel bieden, zijn duurder en gaan langer mee.

2. Installatiekosten

De voorbereiding van de ondergrond en het leggen van het kunstgras, dragen bij aan de totale kostprijs. Doe-het-zelf projecten zorgen voor een besparing op arbeidskosten.

3. Onderhoudskosten

Hoewel de initiële kosten van kunstgras hoger kunnen zijn dan die van natuurgras, is het belangrijk om de investering op lange termijn te overwegen. Kunstgras vereist geen water, meststoffen, herbiciden of frequent maaien, waardoor je op lange termijn aanzienlijk bespaart op onderhoudskosten.

Naast de besparing op onderhoudskosten, biedt kunstgras een altijd groene uitstraling, verbetert het de bruikbaarheid van jouw ruimte ongeachte het seizoen, en draagt het bij aan een duurzamere leefomgeving door het verminderd waterverbruik.