Is kunstgras waterdoorlatend?
 • Ja, ons kunstgras is voorzien van perforaties die het water door laten sijpelen. Deze kleine gaatjes zorgen dus voor voldoende afvloeiing op voorwaarde dat ook de ondergrond voldoende waterdoorlatend is gemaakt.
Waarom kunstgras inzanden?
 • Ons kunstgras hoeft niet ingezand te worden bij sporadisch, residentieel gebruik. We gebruiken in onze grasmatten verschillende soorten grasvezeltjes die elkaar versterken, wat ervoor zorgt dat ze veerkrachtig zijn en snel terug zullen rechtop veren bij het plaatsen van tuinmeubelen of een opblaaszwembadje. Wens je het kunstgras intensief te gaan bespelen zoals op een voetbalterrein, dan heb je wel instrooimiddelen nodig. 
Welk kunstgras kiezen?
 • Welk kunstgras het beste is voor jouw tuin, hangt af van je persoonlijke wensen. Zal het gras belopen worden of is het voornamelijk als siergazon? Als er op gesport moet worden, kies je uiteraard best voor een specifiek sportgazon. Terwijl speelgras dan weer juist ideaal is bij spelende kinderen of huisdieren. Hou daarnaast ook rekening met de kleur en lengte. Hoe meer grassprietjes, hoe duurder. 
Waarom kunstgras?
 • Kunstgras is populair in de tuin, op het balkon of als tijdelijk terras voor je horecazaak of pop-up event. Niet zo vreemd, want kunstgras biedt enorm veel voordelen. Het hele jaar door een frisgroen en onderhoudsvrij gazon? Meer vrije tijd om te genieten - want kunstgras heeft weinig onderhoud nodig: nooit meer maaien, bemesten, bewateren, onkruid wieden,... Nooit nog kale plekken door spelende kinderen of huisdieren, nooit nog modderige voeten in het zwembad.
Wanneer kunstgras leggen?
 • Kunstgras verspreidt geen graspollen en is dus dé oplossing voor mensen met een (gras)allergie. Last van ongedierte of mollen? Met kunstgras behoort dit tot de verleden tijd. Spelende kinderen of huisdieren? Met kunstgras kunnen ze zorgeloos spelen zonder modder en vuil binnenshuis te brengen. Kunstgras is bovendien multi-inzetbaar en kan ook gebruikt worden op plaatsen waar normaal gras nooit zou groeien, bijvoorbeeld op een balkon of dakterras. 
Waar kunstgras kopen?
 • Bestel eenvoudig kunstgras online via onze webshop. In enkele kliks bestel je gras en accessoires mét gratis levering. Kies uit een 8-tal producten en ontdek op een gebruiksvriendelijke wijze hoe kunstgras zelf aan te leggen. Bekijk onze unieke installatievideo of laat je adviseren bij het opmeten van jouw tuin.
Kan ik kunstgras op terras, bestrating of beton leggen?
 • Ja, onze grasmatten kunnen worden gelegd op iedere ondergrond: vloeren, bestratingen en beton. Zorg er altijd voor dat het oppervlak vlak is en vrij van golvingen, waterdoorlatend is of een helling heeft voor waterafloop.
Kan ik kunstgras zelf aanleggen?
 • Jazeker, de website Kunstgras.be is gecreëerd en ontwikkeld om het volledige proces van bestellen tot installeren van kunstgras te vereenvoudigen. Bekijk onze informatieve en unieke installatievideo.
Wat heb ik nodig om kunstgras zelf te leggen?
 • Zoals je in onze installatievideo kan zien, heb je enkele benodigdheden nodig om in de tuin kunstgras te leggen. Hierbij alvast een korte samenvatting: een paar werkhandschoenen, een schop, een kruiwagen, een hark, een tuinslang, een trilplaat, een treklat, geotextiel, een stanleymes, lijmband, bevestigingshaken of paaltjes en een hamer.
Is kunstgras geschikt voor honden, katten, andere huisdieren,... ?
 • Jazeker, kunstgras is de perfecte oplossing voor zones waar huisdieren actief zijn en is ontwikkeld om slijtvast te blijven bij intensief gebruik. Het kunstgras zal tevens niet verkleuren of beschadigd worden door de behoeftes van dieren.
Hoe kunstgras onderhouden?
 • Het onderhoud van kunstgras is minimaal. Zoals bij natuurgras kan klein afval, dat op en naast het grasterrein valt, eenvoudig verwijderd worden met een borstel, bladzuiger of bladblazer.
Zal kunstgras verkleuren of vervagen in de zon?
 • Nee, onze kunstgrasproducten zijn voorzien van specifieke UV stabilisatie om verkleuring of vervaging door de zon te voorkomen.
Is er garantie op kunstgras?
 • Jazeker, ons kunstgras wordt geleverd met een 8-jarige fabrieksgarantie tegen verkleuring en abnormale slijtage.
Waarom zou ik kiezen voor een product van Kunstgras.be boven andere kunstgras producten?
 • Kunstgras.be is een directe link van een Belgische kunstgrasfabrikant die al meer dan 30 jaar een gevestigde waarde is op vlak van productie van hoogwaardige kunstgrasproducten. De kunstgrasproducten zijn een creatie van vele jaren van innovatieve productontwikkeling en evolutie. Voortdurend marktonderzoek zorgt ervoor dat we producten tegen een ongeëvenaarde prijs kunnen aanbieden.
Wat zijn de breedtes van de rollen van het kunstgras?
 • Kunstgras is beschikbaar in rollen van 2m en 4m breed. De rollen kunnen gemakkelijk aan elkaar verlijmd worden.
Wat is de levertermijn van het kunstgras?
 • Een speciaal ontworpen snij- en inpakmachine stelt Kunstgras.be in de mogelijkheid het kunstgras volgens jouw wensen, in perfecte staat en zeer snel te leveren. We maken gebruik van een gespecialiseerde koerierdienst voor al onze leveringen waardoor we een termijn van 5 werkdagen kunnen garanderen. Voor spoed- en internationale verzendingen kan je bij onze helpdesk terecht voor een exacte prijs- en termijnberekening.
Wat zijn de transportkosten/verzendkosten?
 • We maken gebruik van een gespecialiseerde koerierdienst voor al onze leveringen, ongeacht de grootte van de rol, waardoor we steeds een scherpe prijs kunnen aanbieden, namelijk 65 euro incl. btw voor zendingen binnen België. Voor spoed- en internationale verzendingen kan je bij onze helpdesk terecht voor een exacte prijs- en termijnberekening.
Kan ik mijn bestelling annuleren of retourneren?
 • In het kader van de online verkoop, behoud je het wettelijke recht om jouw bestelling te annuleren tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden. Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om jouw product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendingskosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van je thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien je gebruik maakt van jouw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd moeten worden. Om gebruik te maken van dit recht kan je contact met ons opnemen via info@kunstgras.be. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van jouw retour terugstorten.
Meer vragen?