geschreven op 23 February 2018

Het is misschien nog wat koud buiten, maar de lente schuilt om de hoek! Het ideale moment om te starten met de voorbereidingen aan de tuin, zodoende de tuin tegen het Paasweekend tot leven komt.

Kleed je warm en trotseer het koude weer, start met graven en voorbereiden...

FEBRUARI

Begin met nadenken over wat je wil doen, welke materialen je nodig hebt,... Bijvoorbeeld het tuinhuis, controleer de vooraad en denk na wat je waar wil planten dit jaar.

Na de wintermaanden en de perioden zonder zon ziet de tuin er misschien wat verwaarloosd uit. Start met de schoonmaak: verwijder takjes, bladeren, afval,...

MAART

Maart is de perfecte maand om te starten met denken aan je gazon, hoe krijg ik terug grip op het verwilderde gras? Is m'n grasmachine nog in de perfecte staat?

Mocht het gazon wat aan de lange kant zijn, dan kan je voor de eerste keer starten met maaien. Hierna verticuteer je het gazon best een eerste keer. Door te verticuteren haal je het mos en onkruid uit het grasperk en wordt de bodem ingesneden. Het gras krijgt meer lucht en de wortels zullen nadien beter vertakken. Ook bemesten doe je best in maart/april.

Wil je een gazon met een minimum aan onderhoud? Kies dan voor kunstgras. Bovendien is dit de ideale ondergrond voor spelende kinderen. De schommel, het zwembad en de trampoline mogen gewoon blijven staan. Geen vuile voeten of modder!

APRIL

Tijd om de haag te snoeien. Het wordt iets warmer buiten, alle beplanting komt tot leven, het ideale moment om de hagen en struiken wat bij te trimmen. Je zal al snel een grote impact zien op de volledige tuin.


geschreven op 18 January 2018
Wij zijn uitzonderlijk gesloten op woensdag 31 januari, donderdag 1 en vrijdag 2 februari. Geplaatste bestellingen zullen terug opgevolgd worden vanaf maandag 5 februari 2018.

Het Kunstgras.be team.


geschreven op 11 December 2017
Wij gaan er even tussenuit. Ons kerstverlof loopt van vrijdag 22 december t.e.m. zondag 7 januari. Geplaatste bestellingen zullen terug opgevolgd worden vanaf maandag 8 januari.

Wij wensen jullie alvast prettige feestdagen en tot in 2018!

Het kunstgras.be team.


geschreven op 15 September 2017

Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? Op onze site vind je een aantal beoordelingen van klanten waarin zij getuigen over hun ervaringen met onze webshop.

Bent u ook tevreden van onze diensten? Heeft u misschien aanbevelingen? Vertel het ons en andere gebruikers.

Alle evaluaties zijn enkel van mensen die bij ons kunstgras hebben gekocht. Na de aankoop ontvangen onze klanten een e-mail om te vragen hun indrukken te delen. Goed of slecht, deze worden gepubliceerd op de site!

Uw ervaringen helpen anderen met het vinden van hun perfecte kunstgras en ze helpen ons om nieuwe producten nog beter te maken.


geschreven op 11 August 2017

Ook van een kleine tuin kan je een volwaardige tuin maken met een border, veel planten én een zithoek. Met de volgende tips kun je alles in de tuin kwijt en lijkt deze bovendien nog groter ook!

In een kleine tuin kan meer dan je denkt. Door een slingerpad krijg je een ruimtelijk gevoel, zelfs kleine bomen kan je in je tuin kwijt.

Creeër ruimte

Met een aantal eenvoudige tips kan je in een kleine tuin een gevoel van ruimte creëren. Leg bijvoorbeeld een slingerpad aan en plant lage hagen om gedeelten van de tuin af te schermen. Je weet zo niet hoeveel tuin er effectief nog achter de haag ligt, waardoor deze groter zal ogen.

Plant kleine bomen

Werk in de hoogte, bijvoorbeeld met kleine bomen. Kies wel voor een boom met een smalle en open kruin, zoals de Japanse sierkers (‘Pendula’) zodat er zo min mogelijk schaduw in de tuin valt.

Bestrating

Wil je een kleine tuin optimaal benutten, dan is het handig om de tuin in gedachte helemaal te betegelen en te bedenken welke plekken je niet gebruikt. Voor een tuinbankje moet bijvoorbeeld wel een stuk bestrating liggen, maar direct naast het bankje kan je planten plaatsen. Kies voor gewassen die klein blijven en niet teveel in de breedte groeien.

Het meest praktisch is om in een kleine tuin te kiezen voor een kleine steen. Je kan ook kiezen voor grote tegels, maar dat zorgt wel voor veel snijwerk en snijverlies. Een leuke variatie is om keien en gebakken stenen te combineren.

Ook met verticaal tuinieren kun je de ruimte goed benutten. Door verschillende bloempotten in een houten frame te zetten lijkt het net of de tuin volstaat met allerlei planten. Of maak bijvoorbeeld een pallettuin.