geschreven op 14 July 2020

Wil je een mooie tuin zonder al te veel tijd en moeite? Een leuke tuin met weinig onderhoud is de oplossing. 

1: Plantenbakken.
Als je een tuin hebt waar veel tegels liggen is het een goed idee om plantenbakken of -potten neer te zetten. Zo hou je de groei zelf in de gaten en hoef je niet al te veel in de aarde te wroeten. Koop er een paar en je terras ziet er meteen gezelliger uit!

2: Tuinmeubelen.
Als je 100% wil genieten, dan is het een goed idee om een tuinset aan te schaffen. Je hebt tegenwoordig veel keuze en het is alsof je je woonkamer verlengd tot in de tuin. Ga voor tuinmeubelen die makkelijk in onderhoud zijn maar toch lekker zitten.

3: Hang een spiegel.
Klinkt logisch, want je creëert meer diepte en de tuin lijkt groter. 

4: Kunstgras.
Een buitentapijt in kunstgras is ideaal. Het kan tegen een stootje, het is zacht onder je voeten en het ziet er meteen een stuk anders uit! Erg handig ook als je kinderen hebt, die kunnen het gebruiken om op te spelen.

5: Likje verf.
Iets meer werk, maar een likje verf kan wonderen doen voor je omheining of schuur! En als je 'm eenmaal goed gedaan hebt, ben je er weer voor een paar jaar vanaf. 


geschreven op 08 May 2020

Bij mooi en zomerse temperaturen is er niets zo fijn als buiten relaxen en van de zon genieten. Zeker tijdens de corona-lockdown biedt een eigen tuin een enorme meerwaarde. Mis jij momenteel ook zo'n plekje? Niet getreurd met deze tips tover je ook je balkon of terras om tot een groene oase.

5 groene tips waarmee je de lockdown in stijl afsluit!

Plant je bloemen en planten in bloempotten. Bloempotten vind je in allerlei stijlen en maten. Kleine exemplaren nemen minder plaats in en zijn makkelijker verplaatsbaar. Verzwaar je potten wel met steentjes, scherven, of korrels, zo valt er geen potgrond door de gaten en waaien ze niet meteen om.

Creëer ruimtegevoel. Werk op meerdere niveaus en plaats bloempotten op bijvoorbeeld rekjes of legplanken.

Benut je ruimte optimaal. Heb je een klein terras? Hang dan je bloempotten bijvoorbeeld op aan een ballustrade. Of plaats ze op de vensterbank.

Leg een moestuin of kruidentuin aan. Schijnt de zon elke dag minstens 4u op je terras? Ideaal voor een kruiden- of moestuintje.

Steek je liever niet te veel moeite in je stadstuintje? Kies dan voor kunstgras en vaste planten waar je jaren kan van genieten.


geschreven op 14 April 2020

Ga voor een 'stay-cation!'

Nog geen vakantieplannen? Ziet het ernaar uit dat je komende zomer niet op reis zal kunnen gaan? Of erger nog: dat je trip werd gecanceld? Tover je eigen tuin om tot een vakantieparadijs.

Met kunstgras kan je buiten leven, koken, feesten en zelfs werken, de hele zomer lang. Zelfs wanneer het weer even tegenvalt.

Trek in de tuin en zet je meteen aan het werk met deze tips (geniet nadien de hele zomer lang, zonder één vinger uit te steken).

  • Zorg dat je planten kunnen genieten van voldoende zonlicht.
  • Plant niets onder een dakrand, waar water lange tijd kan blijven staan.
  • Voed je bodem met bodemverbeteraars zoals gecompesteerd mest of compost.
  • Installeer een kleine serre voor groenten.
  • Kies voor kunstgras als onderhoudsvriendelijk alternatief.

geschreven op 18 March 2020

We merken dat heel wat klanten vragen hebben omtrent de impact van de coronacrisis bij Kunstgras.be. We zijn er van overtuigd dat een heldere en transparante communicatie belangrijk is. Daarom bundelen we de laatste updates hier.

Terwijl we er alles aan doen om onze gemeenschap veilig te houden, kan het gebeuren dat we ons niet altijd kunnen houden aan onze leveringsbelofte om binnen 7 werkdagen te verzenden. Alvast bedankt voor het begrip, we brengen jullie uiteraard tijdig op de hoogte van de termijn.

Voorzorgsmaatregelen voor onze chauffeurs:

  • onze chauffeurs ontsmetten en wassen hun handen tussen de leveringen door.
  • wanneer de chauffeur je bestelling aan huis levert, hoef je niet af te tekenen.
  • de chauffeur levert de goederen aan de deur (buitenshuis), jij kan het indien gewenst nadien binnen nemen.
  • indien je nog extra info hebt voor onze chauffeur, geef dit dan mee bij bestelling (via mail of telefonisch).

Voorzorgsmaatregelen in het distributiecentrum:

In ons distributiecentrum namen we bijkomende maatregelen om fysiek contact te vermijden.


geschreven op 03 February 2020

Prachtige tuinen zijn er in alle soorten en maten. Het hoeft geen enorme ruimte te zijn of een groot budget veriesen om er iets speciaals van te maken. Kleine tuinen zijn geweldig! Ze zijn supergemakkelijk te onderhouden, vooral als je kunstgras installeert. Gras dat niet gemaaid of bewaterd moet worden. Hier alvast enkele ideeën:

Gebruik potplanten

Als de ruimte beperkt is om bloembedden aan te leggen, kan je kleur toevoegen aan de tuin met potplanten. De potten kunnen worden gevuld met een enorme variatie aan planten, van kleine bloemen tot grote, hoge bomen. Je kan je potten bovendien schilderen om de ruimte nog levendiger te maken. Kies voor vaste planten die je kan verdelen, zoals geraniums. Trek de geranium voor het planten uit elkaar in 2 of 3 en plant ze afzonderlijk. Het is een goede manier om kosten laag te houden maar toch een mooie set bloemen te hebben.

Wit

Verf de buitenmuren wit om de indruk te wekken dat de ruimte groter is dan in werkelijkheid. Zowel binnen als buiten verlichten witte muren het gebied waardoor het minder ingesloten aanvoelt. Het zorgt er ook voor dat de kleur van de bloemen echt opvalt. Voeg eventueel ook een speigel toe. 

Spoorbielzen

Voeg spoorbielzen toe om lage grensmuren te creeëren en af te bakenen. Ze zien er geweldig uit rond je bloembedden. Leg ze dubbel en maak een mooie kleine zithoek. Handig als je weinig ruimte hebt voor meubelen. 

Omheining

Transformeer je tuin met een mooie omheining, zorg ervoor dat je houten schermen voldoende behandelt met houtbeschermer zodat deze ook bij zwaar weer goed blijft. Er zijn veel soorten hekkens, dus denk goed na; wil je iets lang dat je privacy geeft? Of heb je liever iets decoratiefs? Een hek is een geweldige kans om ook kleur, vormen of patronen toe te voegen.

Opslagruimte

Schuren nemen enorm veel ruimte in beslag, dus misschien wil je iets kleiner overwegen. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar, van kisten tot planken, tot schuren. Overweeg wat nodig is en kies een geschikte oplossing.