geschreven op 03 March 2021

Moet kunstgras op een bepaalde manier gelegd worden? Het is antwoord is ja. Dit is wat men nu eigenlijk bedoelt met een legrichting en hoe je hiermee rekening kan houden.

We leggen hieronder uit wat een legrichting is en hoe je ervoor kan zorgen dat het kunstgras in de best mogelijke positie wordt gelegd om een perfect, natuurlijk ogend gazon te krijgen.

Wat is een legrichting?

De legrichting verwijst naar de richting waarin de vezels van elke kunstgrasrol naar voren worden gebracht. Bij het afrollen van je kunstgras, zul je merken dat de vezels allemaal in dezelfde richting op de rol steunen. Deze richting zal je helpen om de rol op één lijn te brengen door ze telkens met dezelfde vezelrichting over de verschillende rollen te leggen.

Waarom is dit belangrijk? Het is belangrijk dat deze richting consequent wordt aangehouden om het kunstgras een zo uniform mogelijke look te geven. Het kan dus een doorslaggevende factor zijn bij het ontvangen van complimenten over je gazon :).

Als je juist creatief aan de slag wil kan het ook leuk zijn om ze omgekeerd te leggen en zo de look van een pas gemaaid gazon te creëren met de verschillende banen.

Hoe leg ik kunstgras?

Hoe zorg je ervoor dat de legrichting altijd dezelfde is? Rol het kunstgras meteen uit op de plaats waar je het wil leggen. Leg de verschillende rollen naast elkaar en zorg ervoor dat de grassprieten allemaal in dezelfde richting wijzen.

Voor het best mogelijke resultaat richt je de grasvezels best in de richting van je kijkpunt. Als je kunstgras bijvoorbeeld in de achtertuin installeert, is de beste richting meestal naar jouw huis gericht. Als het voor een voortuin is, is het misschien beter richting straat.

Hulp nodig bij het leggen? Bekijk onze doe-het-zelf video en laat je door het volledige stappenplan gidsen.

Naden kunstgras

De legrichting is allesbepalend voor de naden. En heeft dus onrechtstreeks een grote impact op het uiterlijk en de afwerking van een naadloos gazonnetje. 

Bij het samenvoegen van meerdere stukken kunstgras, met de grassprieten in dezelfde richting, ziet het eruit als een onafgebroken zee van groen. Als ze echter in de tegenovergestelde richting liggen, wordt de verbinding of naad meteen zichtbaar omdat de richting van de vezel telkens verandert.

Top Tip: Zorg bij het bestellen van jouw kunstgras dat je meteen alle gewenste afmetingen bestelt. Als je twijfelt om nog een extra stukje met kunstgras te bekleden is het interessant om dit meteen bij te bestellen aangezien de rollen een specifieke kleurcode hebben. Als je bijvoorbeeld met enkele weken verschil een tweede stukje besteld kan het zijn dat dit licht verschilt! Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je nog een stuk tekort hebt door bijvoorbeeld een berekeningsfout, verwijs dan bij een nieuwe bestelling altijd naar de vorige, zo kunnen we hier alsnog rekening mee houden.


geschreven op 09 February 2021

Om er zeker van te zijn dat je zo lang mogelijk plezier hebt van je kunstgras, is het goed om vooraf advies in te winnen over de verschillende soorten kunstgras. Waar moet je opletten bij de aankoop van kunstgras? Hieronder enkele belangrijke aandachtspunten:

1. Gebruik

Hoe intensief zal het kunstgras belopen worden? Een sportveld of speelgras vereist een andere, duurzamere oplossing dan een siergazon in de tuin of op het balkon.

2. Toepassing

In de voortuin wil je natuurlijk dat het gras er piekfijn bijligt, terwijl het in de achtertuin al wat speelser mag. Kies je dus een langer type of eerder een strak tapijt? De keuze is aan jou.

3. Kwaliteit

Kwalitatief hoogwaardig kunstgras is duurder in aankoop, maar gaat uiteraard veel langer mee. De regel is: hoe dikker de grasmat, hoe duurder, dus ook hier speelt de algemene look & feel een rol.

4. Densiteit

Hoe dikker de grasmat, hoe duurder, dat hebben we hier boven alvast geleerd. Naast het feit dat dit er natuurlijker uitziet, zal de rol kunstgras ook zwaarder zijn. Voor een tuin speelt dit weinig rol, maar op een dakterras of balkon hou je hier best rekening mee. Want onze types kunnen makkelijk tot 2,5 kg/m² wegen!

5. Poolhoogte

Chic woord voor de lengte van de grasvezels. Hier geldt de regel, hoe langer, hoe duurder. En ook hier heeft dit een impact op het gewicht en de uitstraling. Langere vezels hebben de neiging om iets sneller plat te liggen, m.a.w. deze worden het best toegepast als siergazon en bijvoorbeeld niet bij spelende kinderen of huisdieren. Wil je toch een rijkelijk gevuld gazon? Dan zal het iets meer onderhoud vragen. Je kan de langere types opborstelen of door zand gaan versterken.

6. Kleur

Frisgroen of eerder groen met bruintinten? De keuze is ook hier weer volledig aan jou. Kies in zonrijke omgevingen zeker voor een kunstgras dat UV-bestendig is, ook hier weer zal dit iets duurder zijn aankoop, maar je bent dan wel verzekerd van een mooi groene grasmat.

7. Accessoires

Vergeet niet dat je naast het kunstgras ook extra accessoires en toebehoren nodig hebt om de installatie tot een goed recht te brengen. Hou in de budgettering ook rekening met een onderdoek, haken en lijm

8. Levering

Zoals reeds aangehaald, kunstgrasrollen kunnen nogal zwaar en log zijn, wij kozen ervoor om zelf in te staan voor het transport. Voor bestellingen kun je uitgaan van 5 tot 7 werkdagen. Afhankelijk van je postcode en regio is het soms mogelijk dat we reeds de dag nadien leveren. Vanuit België leveren we ons kunstgras tegen een tarief van 65 euro incl. btw. Bestellingen boven de 600 euro worden gratis thuisbezorgd.

Nog vragen? Wij staan uiteraard voor je klaar!


geschreven op 11 January 2021

Wil je kunstgras kopen of gewoon meer weten over de aankoop van kunstgras? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Vraag vandaag nog onze gratis stalen aan en sta versteld van de natuurlijke uitstraling die onze soorten kunstgras hebben. De kwaliteit speelt uiteraard een doorslaggevende rol. Ons assortiment kunstgras is zorgvuldig geselecteerd, we werken hierbij enkel met Europese producties, waarbij de kwaliteit centraal staat. Kunstgras aanleggen is eenvoudig, en een mooie investering voor vele jaren. Geniet van een prachtig groen gras, met een onderhoudsarm karakter.

Voordelen kunstgras

 • Voelt en ziet eruit als natuurlijk gras
 • Onderhoudsarm
 • Bespaart veel tijd, skip de volgende tuinklussen: grasmaaien, sproeien, verticuteren, bemesten, onkruid verdelgen,...
 • Slijtvast
 • Altijd groen
 • UV-bestendig
 • Kind- en huisdiervriendelijk
 • Eenvoudig aan te leggen
 • Lange levensduur

Maak kennis met onze soorten kunstgras en blader gerust eens door onze beoordelingen. We hebben maar liefst een score van 9,1 op 10 gekregen van onze klanten afgelopen jaar! 

Soorten kunstgras

Om de zoektocht te vereenvoudigen, hebben wij op onze site een selectie van kunstgras samengesteld op basis van verschillende toepassingen zoals kunstgras in de tuin, kunstgras op het balkon of speelgras. We bieden een kwalitatief hoogwaardig gamma kunstgras aan. Je kan de kwaliteit beoordelen aan de hand van:

 • Uiterlijk (look & feel)
 • Gewicht
 • Samenstelling
 • Land van oorsprong (wij werken uitsluitend met Europese producten!)

Kunstgras op maat

Je kiest tussen 2 of 4m breedte en nadien bepaal je zelf de gewenste lengte. Koop in onze online shop en laat thuis leveren. We bieden op al onze producten de laagste prijsgarantie, dus je koopt voordelig kunstgras online bij ons.

Heb je toch nog vragen? Stel deze dan gerust aan onze kunstgrasexperts, via e-mail, info@kunstgras.be.


geschreven op 09 December 2020
Wij gaan er even tussenuit. Ons kerstverlof loopt van vrijdag 18 december t.e.m. zondag 3 januari. Geplaatste bestellingen zullen terug opgevolgd worden vanaf maandag 4 januari.

Wij wensen jullie alvast prettige feestdagen en tot in 2021!


geschreven op 04 November 2020

Ja, jouw aankopen op Kunstgras.be kunnen nog steeds bij jou thuis worden geleverd. We bellen je persoonlijk op om een datum vast te leggen. Afhalen is momenteel enkel mogelijk op afspraak.

Om je te verzekeren van een correcte én veilige service, vragen wij jou - net zoals onze medewerkers en leveranciers - om volgende maatregelen te respecteren:

 • Hou afstand: bewaar steeds 1,5m afstand
 • Mondmasker: het dragen van een mondmasker tijdens de levering is verplicht.
 • Extra hygiëne: desinfecteer en was regelmatig je handen.
 • Vermijd contact tussen je handen en gezicht: hoest of nies altijd in je elleboog.