geschreven op 27 February 2019

Wil je meer van jouw tuin genieten en er minder in werken? Dan is kunstgras een perfecte oplossing. Het onderhoud aan jouw gazon is minimaal en je kan jarenlang genieten van een prachtig groen grastapijt. Kunstgras kopen is daarentegen minder eenvoudig, omdat er zoveel verschillende producten en aanbieders zijn.

Wij werken al vele jaren in het kunstgras, en weten precies waarop je moet letten bij de aankoop ervan. Wij zorgen voor een perfect en persoonlijk advies, zodat je geen spijt zult krijgen. Wij geven 10 jaar garantie en zijn pas tevreden als jij dat bent! 

Welke types kunstgras zijn er te koop?

Het Kunstgras.be gamma heeft verschillende kwaliteiten met ieder zijn specifieke eigenschappen, vezellengte, dichtheid en prijs.

Wanneer je kunstgras gaat kopen is de prijs een belangrijk onderdeel.

Maar stel gerust ook volgende vragen:

  • Is het product sterk en veerkrachtig?
  • Komt de vezel mooi overeind wanneer er gewicht heeft opgestaan?
  • Heeft het gras meerdere kleuren om er natuurlijk uit te zien?
  • Hoe ga ik het kunstgras gebruiken? Spelen er dagelijks kinderen op , of is het een siergazon?

Wat heb je nog meer nodig?

Voor het perfect leggen is niet alleen kunstgras nodig, je hebt daarnaast ook volgende zaken nodig, deze kunnen wij uiteraard ook leveren:

  • Bevestigingsmateriaal
  • Lijmband voor maken van naden (verlijmen van 2 of meer stukken)
  • Drukverdelend geotextiel

geschreven op 30 September 2018

Extra korting op kunstgras. Doe nu voordeel. Vraag naar onze restanten en krijg tot wel 25 % extra korting op jouw kunstgras.

Zo heb je toch een lagere prijs en boet je niet in op de kwaliteit van jouw kunstgras!

Met enige regelmaat hebben wij extra stukken in SALE. Daarnaast nemen wij afscheid van de laatste meters kunstgras van de Hills collectie 2017. Kwalitatief hoogwaardige producten tegen BUDGET prijzen. Informeer naar de mogelijkheden!

Alle soorten kunstgras voor jouw siergazon, speelweide, landelijke tuin of modieuze tuin! Allemaal met KORTING oplopend tot wel 25%.

OP = OP ! 


geschreven op 07 May 2018
Wij zijn gesloten op donderdag 10 mei (Hemelvaart) en maken op vrijdag 11 mei de brug. Geplaatste bestellingen zullen terug opgevolgd worden vanaf maandag 14 mei 2018.

Wij wensen jullie alvast een aangenaam, verlengd weekend!

Het Kunstgras.be team.


geschreven op 13 April 2018

Kleine tuinen lijken op het eerste zicht misschien niet aantrekkelijk bij de aankoop van een woning, maar wees gerust, er is genoeg om van te genieten!

Naast het weinige onderhoud, heb je niet veel geld nodig om ze er goed uit te laten zien! Met een beetje creativiteit kan je een tuin hebben die net zo mooi is als een grote tuin. We hebben alvast even onze favoriete ideeën verzameld:

Ga voor kleur.

Denk aan je tuin als een verlengstuk van het huis, een extra kamer om te versieren.

Verf je hek of buitenmuren. Een verflaag in een levendige kleur geeft je een fris en rijk gevoel.

Potten zijn perfect voor in de tuin van een huurwoning of een tuin waar geen bloembedden voorzien zijn. Vul de potten rijkelijk met véél planten in verschillende hoogtes en texturen.

 

Light it up!

Speel met licht, een snelle en gemakkelijke manier om je tuin te transformeren. Naarmate de nachten warmer worden en we meer en meer tijd buiten willen doorbrengen, kan extra buitenverlichting een aangename toevoeging zijn. Sprookjesachtige lichten, lantaarns of touwen, er zijn genoeg opties.

 

Verruim.

Een eewenoude truc die er altijd geweldig uitziet, is een spiegel. Het helpt het licht te weer kaatsen, maakt de ruimte licht en helder en geeft de illusie dat de ruimte groter is. De positionering van een spiegel is cruciaal, omdat je niet wil dat de zon in je ogen schijnt of je kunstgras verbrandt. Of je nu kiest voor een lange, rechte spiegel met een moderne, stedelijke look of je gaat voor iets meer sierlijks, een spiegel kan echt je buitenruimte open trekken.

Hou het gezellig.

Kleine tuinen zijn gezellig, zorg ervoor dat je tuin als een woonkamer in de buitenlucht is en kies voor meubels in bankstijl. Stapel ze hoog op met dikke kussens en zachte dekens, neem wat buitenspeakers en installeer een vuurkorf als je de ruimte hebt.

 

Beplanting.

Een levendige muur is een geweldige manier om je tuin er weelderig en vol te laten uitzien met planten, zonder waardevolle zitruimte in te nemen. Een zelfvoorzienende, verticale tuin wordt meestal bevestigd aan de muren van een gebouw. Hou het simpel en ga voor potten die je aan de muur hangt, of hang wat planken op om je planten te laten opvallen.

 

Waar je ook voor kiest, het wordt zeker een geslaagde update van je ruimte! Met slechts een paar tips en tricks kan je jouw tuin transformeren en de manier waarop je deze gebruikt compleet veranderen.


geschreven op 28 March 2018

Heb je interesse in kunstgras en overweeg je om kunstgras te kopen of te laten leggen? Dan merk je al snel dat het kunstgrasgamma enorm is, wat de keuze tussen de verschillende soorten kunstgras niet altijd makkelijk maakt. Om het koopproces van jouw nieuwe kunstgras zo simpel mogelijk te houden, hierbij alvast onze ultieme aankoopgids!

Kunstgras is een stuk onderhoudsvriendelijker dan echt gras. Het is dé oplossing wanneer je geen zin of tijd hebt om je tuin te onderhouden, maar wel van een mooi groen gazon wil genieten. Op wat moet je allemaal letten bij de aankoop van kunstgras?

De juiste kunstgrasmat: waar moet je nu effectief op letten?

Waar wordt het kunstgras gelegd? 

Komt je kunstgras in de tuin te liggen of zoek je een kunstgrasmat voor het balkon of terras? Om de keuze wat eenvoudiger te maken, hebben we bij onze stalenaanvraag alvast voor jullie een selectie gemaakt:

-          Ik wil kunstgras in mijn tuin

-          Ik wil kunstgras op mijn balkon of terras

Ook als je op zoek bent naar kunstgras voor in de winkel of op een beurs ben je bij ons aan het goede adres!

Hoe wordt het kunstgras gebruikt?

De meeste soorten kunstgras kunnen zonder problemen een trampoline, een speeltoestel of zelfs een zwembad aan.

Wil je kunstgras speciaal om op te voetballen, tennissen of hockeyen? Dan is het handig om één van deze te overwegen. Sporten en spelen kan op deze soorten kunstgras zeer intensief. 

 

De kwaliteit

Kunstgras is er in vele soorten en maten. Door technologische ontwikkelingen krijgt het kunstgras een meer natuurlijke uitstraling: de beste soorten zijn nauwelijks van echt gras te onderscheiden! Bovendien zijn de beste kunstgrasmatten erg zacht en prettig om met blote voeten over te lopen. Sommige soorten hebben een speciale vezelstructuur waardoor de sprieten beter blijven staan. Onze kunstgrassen genieten bovendien 8 jaar garantie.

 

Gratis stalen

Voor je kunstgras gaat bestellen, is het slim om gratis stalen aan te vragen. Je krijgt dan 4 verschillende soorten kunstgras thuisgestuurd. Zo kun je de verschillende kunstgrassen goed zien, voelen en vergelijken. Probeer het: zodra je het ziet en voelt, ben je gegarandeerd overtuigd!

 

Kunstgras prijzen vergelijken.

Je hebt de ideale kunstgrasmat gevonden? Deze wil je bestellen en zo snel mogelijk hebben om te kunnen genieten van je nieuwe strakke gazon. Hoeveel heb je eigenlijk nodig? En waar moet je nog meer op letten?

Oppervlakte bepalen

Geen tuin is dezelfde. Gelukkig is een kunstgrasmat flexibel en kan dit zonder enig probleem op een helling of in iedere speciale vorm gesneden worden. Wel zorgen ronde vormen of hellingen er voor dat je meer vierkante meters gras nodig hebt. Houd hier dus rekening mee tijdens het bestellen van je kunstgras.

Kosten

Onze kunstgras prijzen variëren van € 4,99 tot € 23,99 per m². Hoe hoger de kwaliteit van de sprieten en hoe hoger de dichtheid van de kunstgrasmat, hoe hoger de prijs. De totale prijs van je bestelling is afhankelijk van twee factoren:

-          Het type kunstgras

-          Het aantal vierkante meters

Als je weet welke soort je wil, kan je bij het bestellen het aantal vierkante meters dat je nodig hebt invullen. De prijs wordt dan automatisch berekend. Twijfel je of wil je advies op maat? Neem gerust contact met ons op!

Accessoires

Ga je zelf het kunstgras leggen, dan moet je ook denken aan extra benodigdheden zoals haken om het kunstgras vast te zetten.

 

Het kunstgras is geleverd, wie gaat het leggen?

Als je de juiste kunstgrasmat hebt gekozen en besteld, krijg je het binnen de 5 werkdagen geleverd. Maar dan komt de volgende vraag: wie gaat dat eigenlijk leggen?

Zelf leggen of laten leggen?

Het leggen van een kunstgrasmat werkt nagenoeg hetzelfde als het leggen van tapijt. Als je dat kan, kan je met onze uitgebreide leginstructies eenvoudig zelf kunstgras leggen. Je vindt hier alvast een handige video om het legproces te verduidelijken.

Heb je glooiingen of lastige hoeken en wil je zeker weten dat het goed ligt? Dan kan je er ook voor kiezen om het kunstgras door ons te laten leggen. Restmateriaal en afval nemen wij altijd weer mee zodat je meteen kunt genieten van je nieuwe kunstgrasmat. Maar je mag er natuurlijk ook zelfs iets creatiefs van maken!

De ondergrond

De ideale ondergrond voor kunstgras is een stabilisébed van 10 à 12 cm dik. Is de ondergrond van jouw tuin niet geschikt om kunstgras op te leggen dan moet dit vooraf hersteld worden. Geen nood: kunstgras kan op vele soorten ondergrond gelegd worden en met een geotextiel valt veel op te lossen.