geschreven op 22 October 2021

Wat is de beste temperatuur om kunstgras te leggen?

Bij de aanleg van kunstgras is het best om extreme temperaturen te vermijden. Zowel hitte als koude kunnen de plaatsing en afwerking van kunstgras beïnvloeden. 

Kunstgras leggen in het najaar

Het is perfect mogelijk om kunstgras aan te leggen in het najaar. Let op! Hoe kouder het wordt, hoe moeilijker de installatie. Wanneer de temperaturen onder de 10°c graden duiken, wordt de grasmat stugger, waardoor deze moeilijker te versnijden is. Ook de lijm zal meer tijd nodig hebben om uit te drogen bij koude temperaturen.

Het voorjaar is voor veel mensen dan ook de meest logische keuze om kunstgras te leggen. Wat ons betreft is ook de zomer een ideale periode. De hoge temperaturen zorgen ervoor dat de grasmat soepeler is, eenvoudig te snijden is én dat de vezels mooi rechtop gaan staan.

Waar rekening mee houden?

Enkel bij extreme weersomstandigheden zoals sneeuw, vrieskou, zware regenval of een hittegolf wordt er afgeraden om kunstgras te leggen. Ons kunstgras is uitgerust met een stevige backing waardoor de invloed van temperatuursschommelingen relatief klein is, het is de verlijming die roet in het eten gooit! Enkele tips:

  • verdeel in kleine porties
  • teveel aan lijm zal zich tussen de vezels vastzetten (verwijder lijmresten meteen!)
  • druk de lijm stevig aan
  • laat 2 tot 3u drogen

Wil je de tuin snel op orde zodat je lekker buiten kunt zitten? Wil je optimaal genieten van een kwalitatief kunstgras? Ga dan voor de producten van Kunstgras.be, onze experts weten alles over kunstgras en staan je graag bij met advies rekening houdend met de actuele weersvoorspellingen.

Eenvoudig zelf kunstgras leggen? Lees er alles over in onze handleiding.


geschreven op 05 August 2021

De zon speelt verstoppertje deze zomer! Maar geen paniek, zelfs met enkele straaltjes zonneschijn kan jij van een vakantie in eigen tuin genieten. Kan je terras een boost gebruiken? Op zoek naar een onkruidvrij, maar toch mooi groen gazon? Ontdek hoe je je buitenruimte kan upgraden zodat je er deze en nog vele toekomstige zomers van kan genieten!

Kunstgras: dé oplossing.
Ons kunstgras is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en afmetingen. Voor een tuin waarin veel gespeeld wordt stellen we een speciaal speelgras voor. Dat voelt lekker zacht aan én is extra stevig. Bovendien is het nauwelijks te onderscheiden van echt gras.

Kunstgras kan praktisch overal geplaatst worden. In de tuin waar weinig zon komt, maar ook bijvoorbeeld op een terras of balkon. Maak een heerlijk buitenplekje zonder ingewikkelde installatie. Bestel je kunstgras online, snij de matten op maat en klaar! Zorg wel voor een goede ondergrond, zodat de grasmat zo gelijk mogelijk ligt. 

Kunstgras is duurder dan graszaad, maar in tegenstelling tot graszaad is er geen kans op onkruid en hoef je later ook geen plekken opnieuw in te zaaien. De prijs per vierkante meter over de gehele levensduur van de grasmat is ineens een stuk lager! Hou bovendien onze aanbiedingen in de gaten, zodat je steeds maximaal profiteert!


geschreven op 02 July 2021

We gaan stilaan richting zomervakantie, maar dat betekent niet dat we bij Kunstgras.be al in vakantiestemming zijn. Integendeel, wij blijven open tijdens het bouwverlof om zo alle geplaatste bestellingen tijdig te kunnen leveren.

Hou er wel rekening mee dat afhalingen in ons depot te Antwerpen niet mogelijk zijn van zaterdag 17/07 t.e.m. zondag 1/08. In Gent kan je wel nog terecht voor afhalingen. En uiteraard kan je nog altijd kiezen voor een levering, want ook onze chauffeurs blijven stand-by.

We wensen jullie alvast een aangename verlofperiode toe!


geschreven op 14 June 2021

Als het nu eens zou willen stoppen met regenen kunnen we eindelijk wat meer gaan genieten van onze buitenruimte! Zeker als je op een appartement woont, is er niets heerlijker dan 's avonds fijn te eten en genieten op je terras of balkon. Een leuk balkon snel omvormen tot een hippe plek is helemaal niet zo moeilijk. 

Hierbij enkele tips:

  • Een saaie balustrade? Koop enkele leuke bamboematten en bekleed de leuning. Eenvoudig te plaatsen en makkelijk weg te halen na de zomer!
  • Een ingericht terras? Een open rek op je balkon dat je kan vullen met lege flessen, kaarsen, planten en andere leuke deco geeft je meteen een zomers gevoel.
  • Zitcomfort? Investeer in een leuke zitset. Weg met die oude plastiek stoelen! 2 stoeltjes en een tafel meer heb je niet nodig om goed en aangenaam te zitten.
  • Sfeerlicht? Een tafellampje op batterij, een lichtsnoer, buitenkaarsen,... makkelijk te vinden en een instant vakantiegevoel!
  • Op zoek naar groen? Een prachtig stuk kunstgras, waar je geen omkijken naar hebt. Vraag hier je gratis stalenpakket aan.

Met enkele kleine ingrepen kan je je balkon al omtoveren tot een echte oase.


geschreven op 20 May 2021

Je denkt er aan om kunstgras te kopen? Logisch met al z'n voordelen: weinig onderhoud, het hele jaar door geweldig groen, huisdiervriendelijk, kindvriendelijk,... de lijst gaat maar door. Er zijn echter een paar dingen die je moet weten voordat je kunstgras koopt:

Kunstgras gamma

Bij Kunstgras.be bieden we een mooie selectie kunstgras voor verschillende toepassingen, behoeften, kleuren én ook budgetten. We hebben een oplossing voor iedereen! 

Is kunstgras duur? Het antwoord: nee, dat hoeft niet! Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op je budget. Grootte van de tuin, installatiekosten, type kunstgras,... Daarom werken we hieronder enkele handige tips voor het werken met een (beperkt) budget uit.

Budget

Elk project begint met een budgetraming. Winkel slim en krijg meer waar voor je geld met deze tips! Begin met het opmeten van het terrein, zo weet je hoeveel gras je nodig hebt en start nadien de zoektocht naar het perfecte gazon aan een correcte prijs. Hou rekening met extra materialen die je mogelijks nodig hebt bij de installatie: breekzand (of extra aarde), een onderdoek, bevestigingsmateriaal,... Zorg dat je weet wat je nodig hebt voordat je een bestelling plaatst, zo kom je nadien niet voor verrassingen te staan.

Stalen

In plaats van meteen kunstgras aan te kopen dat je mooi vindt of die budgetvriendelijker lijken dan de rest, raden we aan eerst stalen te bestellen.

Hierdoor kan je kleur, lengte, zachtheid én kwaliteit vergelijken, zodat je een getrouwe weergave van het gras krijgt alvorens aankoop. Bij Kunstgras.be kan je tot gratis stalen kunstgras bestellen en deze direct bij je thuis laten bezorgen! 

Poolhoogte

De poolhoogte verwijst naar de totale lengte van jouw kunstgras vanaf de achterkant tot het hoogste punt van het grassprietje. Dit speelt een grote rol bij de algehele look en feel van jouw kunstgras.

Bij Kunstgras.be hebben we een mooie selecte variërend van ongeveer 16mm tot 30mm en met langere grassen rond 35mm. Als je een nette en opgeruimde afwerking wil met een versgemaaide look, dan is een korter gras (16 tot 25mm) de meest geschikte optie. Het is ook zeer geschikt voor gezinnen met huisdieren, kinderen of gewoon voor de enthousiaste sporters onder ons. Voor een vollere, luxueuze uitstraling adviseren wij een poolhoogte van 25mm tot 30mm. Langere grastypes van 35mm of meer, die zacht aanvoelen, kunnen na verloop van tijd afvlakken door het gewicht van de pool. Hoe langer het gras, hoe meer gewicht de pool draagt. Geen zorgen! Een snelle poetsbeurt met een borstel helpt de pool weer rechtop te staan. Voor intensief gebruik is een eenvoudige bijvulling met zand voldoende. 

Pooldichtheid 

De pooldichtheid verwijst naar het aantal vezels dat op de rug van kunstgras is gestikt en bepaalt dus hoe dicht ze bij elkaar staan. Hoe meer vezels, hoe hoger de dichtheid. Ook hier heeft de pooldichtheid invloed op de algehele afwerking van jouw gazon. 

Bij grassen met een lage pooldichtheid kan het gazon er dun uitzien in vergelijking met gras met een hogere dichtheid. Kunstgras met een hoge pooldichtheid is geschikt voor intensief gebruik, dit komt doordat de grassen veerkrachtiger zijn. Dus als je kinderen graag veel voetballen, buitenspelen in de tuin of als je zware tuinmeubelen hebt, is dit het meest geschikt. 

Kleur

Misschien wel de meest belangrijke factor? Kunstgras biedt tal van voordelen, maar hét grote voordeel is toch wel de uitstraling. We hebben allemaal een persoonlijke voorkeur, sommigen houden van donkere groentinten rijk aan kleur, anderen houden van lichtere, levendigere tinten

Bij Kunstgras.be onderscheiden onze kunstgrassen zich allemaal in kleur, er is echt voor elk wat wils. Tip: bestel stalen voordat je een definitieve beslissing neemt. Door meerdere stalen te bestellen, kan je de verschillende kleuren vergelijken en er de beste uitkiezen.

Kunstgras zelf leggen?

Installatie

Bij het leggen van kunstgras is er één ding om te overwegen: heb ik een monteur nodig of kan ik het eenvoudig zelf plaatsen? 

Zelf kunstgras leggen is een geweldige manier om een paar euro's te besparen. Onze eenvoudig te volgen stapsgewijze handleiding geeft je alles wat je moet weten over de installatie van kunstgras.

Voor degene die niet zo zeker zijn van een doe-het-zelf installatie, kunnen een plaatselijke monteur inhuren. Daarbij raden we aan om eerst te starten met afgraven. Vergelijk ook verschillende offertes en kijk naar positieve beoordelingen. De meeste installateurs hebben een website, waarop je ook enkele realisaties kan bekijken.

 

De keuze is aan jou! Met bovenstaande belangrijke overwegingen kan je het perfecte gazon kiezen en jouw droomtuin realiseren. 

Als je nog vragen hebt bij de keuze van kunstgras, neem dan contact op met één van onze experts die je graag verder helpen.