geschreven op 20 May 2021

Je denkt er aan om kunstgras te kopen? Logisch met al z'n voordelen: weinig onderhoud, het hele jaar door geweldig groen, huisdiervriendelijk, kindvriendelijk,... de lijst gaat maar door. Er zijn echter een paar dingen die je moet weten voordat je kunstgras koopt:

Kunstgras gamma

Bij Kunstgras.be bieden we een mooie selectie kunstgras voor verschillende toepassingen, behoeften, kleuren én ook budgetten. We hebben een oplossing voor iedereen! 

Is kunstgras duur? Het antwoord: nee, dat hoeft niet! Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op je budget. Grootte van de tuin, installatiekosten, type kunstgras,... Daarom werken we hieronder enkele handige tips voor het werken met een (beperkt) budget uit.

Budget

Elk project begint met een budgetraming. Winkel slim en krijg meer waar voor je geld met deze tips! Begin met het opmeten van het terrein, zo weet je hoeveel gras je nodig hebt en start nadien de zoektocht naar het perfecte gazon aan een correcte prijs. Hou rekening met extra materialen die je mogelijks nodig hebt bij de installatie: breekzand (of extra aarde), een onderdoek, bevestigingsmateriaal,... Zorg dat je weet wat je nodig hebt voordat je een bestelling plaatst, zo kom je nadien niet voor verrassingen te staan.

Stalen

In plaats van meteen kunstgras aan te kopen dat je mooi vindt of die budgetvriendelijker lijken dan de rest, raden we aan eerst stalen te bestellen.

Hierdoor kan je kleur, lengte, zachtheid én kwaliteit vergelijken, zodat je een getrouwe weergave van het gras krijgt alvorens aankoop. Bij Kunstgras.be kan je tot gratis stalen kunstgras bestellen en deze direct bij je thuis laten bezorgen! 

Poolhoogte

De poolhoogte verwijst naar de totale lengte van jouw kunstgras vanaf de achterkant tot het hoogste punt van het grassprietje. Dit speelt een grote rol bij de algehele look en feel van jouw kunstgras.

Bij Kunstgras.be hebben we een mooie selecte variërend van ongeveer 16mm tot 30mm en met langere grassen rond 35mm. Als je een nette en opgeruimde afwerking wil met een versgemaaide look, dan is een korter gras (16 tot 25mm) de meest geschikte optie. Het is ook zeer geschikt voor gezinnen met huisdieren, kinderen of gewoon voor de enthousiaste sporters onder ons. Voor een vollere, luxueuze uitstraling adviseren wij een poolhoogte van 25mm tot 30mm. Langere grastypes van 35mm of meer, die zacht aanvoelen, kunnen na verloop van tijd afvlakken door het gewicht van de pool. Hoe langer het gras, hoe meer gewicht de pool draagt. Geen zorgen! Een snelle poetsbeurt met een borstel helpt de pool weer rechtop te staan. Voor intensief gebruik is een eenvoudige bijvulling met zand voldoende. 

Pooldichtheid 

De pooldichtheid verwijst naar het aantal vezels dat op de rug van kunstgras is gestikt en bepaalt dus hoe dicht ze bij elkaar staan. Hoe meer vezels, hoe hoger de dichtheid. Ook hier heeft de pooldichtheid invloed op de algehele afwerking van jouw gazon. 

Bij grassen met een lage pooldichtheid kan het gazon er dun uitzien in vergelijking met gras met een hogere dichtheid. Kunstgras met een hoge pooldichtheid is geschikt voor intensief gebruik, dit komt doordat de grassen veerkrachtiger zijn. Dus als je kinderen graag veel voetballen, buitenspelen in de tuin of als je zware tuinmeubelen hebt, is dit het meest geschikt. 

Kleur

Misschien wel de meest belangrijke factor? Kunstgras biedt tal van voordelen, maar hét grote voordeel is toch wel de uitstraling. We hebben allemaal een persoonlijke voorkeur, sommigen houden van donkere groentinten rijk aan kleur, anderen houden van lichtere, levendigere tinten

Bij Kunstgras.be onderscheiden onze kunstgrassen zich allemaal in kleur, er is echt voor elk wat wils. Tip: bestel stalen voordat je een definitieve beslissing neemt. Door meerdere stalen te bestellen, kan je de verschillende kleuren vergelijken en er de beste uitkiezen.

Kunstgras zelf leggen?

Installatie

Bij het leggen van kunstgras is er één ding om te overwegen: heb ik een monteur nodig of kan ik het eenvoudig zelf plaatsen? 

Zelf kunstgras leggen is een geweldige manier om een paar euro's te besparen. Onze eenvoudig te volgen stapsgewijze handleiding geeft je alles wat je moet weten over de installatie van kunstgras.

Voor degene die niet zo zeker zijn van een doe-het-zelf installatie, kunnen een plaatselijke monteur inhuren. Daarbij raden we aan om eerst te starten met afgraven. Vergelijk ook verschillende offertes en kijk naar positieve beoordelingen. De meeste installateurs hebben een website, waarop je ook enkele realisaties kan bekijken.

 

De keuze is aan jou! Met bovenstaande belangrijke overwegingen kan je het perfecte gazon kiezen en jouw droomtuin realiseren. 

Als je nog vragen hebt bij de keuze van kunstgras, neem dan contact op met één van onze experts die je graag verder helpen.


geschreven op 10 May 2021
Wij zijn gesloten op donderdag 13 mei (Hemelvaart) en maken op vrijdag 14 mei de brug. Geplaatste bestellingen zullen terug opgevolgd worden vanaf maandag 17 mei 2021.

Wij wensen jullie alvast een aangenaam, verlengd weekend!

Het Kunstgras.be team.


geschreven op 28 April 2021

De horeca mag binnenkort eindelijk de terrassen terug openen. Omdat het in eerste instantie enkel buiten mag en we de zomer tegemoet gaan, zullen vele eigenaren nadenken over de uitbreiding van hun terras. Ons kunstgras is hiervoor een mooie oplossing.

Vergroot het terras van jouw zaak vandaag nog met een makkelijk en duurzaam alternatief! 

Bovendien is kunstgras een prima alternatief voor houten planken die vaak glad en vochtig zijn. Onze frisgroene kunstgrassen brengen jouw terras écht tot leven! Veel beter dan die saaie, grijze betontegels!

Ons kunstgras is op voorraad en kan binnen 5 werkdagen uitgeleverd worden, profiteer nog snel van onze mooie acties.


geschreven op 08 April 2021

Kan ik kunstgras knippen met een schaar? Nee, het is heel belangrijk om de juiste gereedschappen te gebruiken bij het snijden van kunstgras.

Voorzie alvast het volgende:

  • Een scherp en stevig breekmes
  • Een lange lat (bij rechte stukken)
  • Een meetlint

Als je kunstgras gaat leggen is het van belang om goede, scherpe mesjes te gebruiken. Het snijden gaat hierdoor een stuk eenvoudiger en dat komt het afgewerkte resultaat ten goede. 

 

hoe kunstgras snijden?

Stap 1: de voorbereiding

Waar komt het kunstgras te liggen? Is dit een eenvoudige rechthoek of zijn het eerder specifieke, ronde vormen? Start met de rechte lijnen en voorzie voor alle zekerheid toch nog wat marge. Rol het kunstgras om (zodat je de zwarte rug ziet) en teken eventueel af wat je nodig hebt. Als je zeker bent van hetgeen je wil uitsnijden, is het tijd om van start te gaan.

Stap 2: het snijden van kunstgras

Snijd het kunstgras met het mes tussen de vezelbanen door. Doe dit telkens vanop de achterkant. Houd het mes een beetje schuin, zodat het makkelijker gaat. Wees secuur, want je hebt slechts één kans.

Stap 3: kunstgras leggen

Leg het kunstgras op de juiste plaats. En snij eventuele vormen of bomen uit.


Meer weten? Raadpleeg onze installatievideo voor tips.


geschreven op 03 March 2021

Moet kunstgras op een bepaalde manier gelegd worden? Het is antwoord is ja. Dit is wat men nu eigenlijk bedoelt met een legrichting en hoe je hiermee rekening kan houden.

We leggen hieronder uit wat een legrichting is en hoe je ervoor kan zorgen dat het kunstgras in de best mogelijke positie wordt gelegd om een perfect, natuurlijk ogend gazon te krijgen.

Wat is een legrichting?

De legrichting verwijst naar de richting waarin de vezels van elke kunstgrasrol naar voren worden gebracht. Bij het afrollen van je kunstgras, zul je merken dat de vezels allemaal in dezelfde richting op de rol steunen. Deze richting zal je helpen om de rol op één lijn te brengen door ze telkens met dezelfde vezelrichting over de verschillende rollen te leggen.

Waarom is dit belangrijk? Het is belangrijk dat deze richting consequent wordt aangehouden om het kunstgras een zo uniform mogelijke look te geven. Het kan dus een doorslaggevende factor zijn bij het ontvangen van complimenten over je gazon :).

Als je juist creatief aan de slag wil kan het ook leuk zijn om ze omgekeerd te leggen en zo de look van een pas gemaaid gazon te creëren met de verschillende banen.

Hoe leg ik kunstgras?

Hoe zorg je ervoor dat de legrichting altijd dezelfde is? Rol het kunstgras meteen uit op de plaats waar je het wil leggen. Leg de verschillende rollen naast elkaar en zorg ervoor dat de grassprieten allemaal in dezelfde richting wijzen.

Voor het best mogelijke resultaat richt je de grasvezels best in de richting van je kijkpunt. Als je kunstgras bijvoorbeeld in de achtertuin installeert, is de beste richting meestal naar jouw huis gericht. Als het voor een voortuin is, is het misschien beter richting straat.

Hulp nodig bij het leggen? Bekijk onze doe-het-zelf video en laat je door het volledige stappenplan gidsen.

Naden kunstgras

De legrichting is allesbepalend voor de naden. En heeft dus onrechtstreeks een grote impact op het uiterlijk en de afwerking van een naadloos gazonnetje. 

Bij het samenvoegen van meerdere stukken kunstgras, met de grassprieten in dezelfde richting, ziet het eruit als een onafgebroken zee van groen. Als ze echter in de tegenovergestelde richting liggen, wordt de verbinding of naad meteen zichtbaar omdat de richting van de vezel telkens verandert.

Top Tip: Zorg bij het bestellen van jouw kunstgras dat je meteen alle gewenste afmetingen bestelt. Als je twijfelt om nog een extra stukje met kunstgras te bekleden is het interessant om dit meteen bij te bestellen aangezien de rollen een specifieke kleurcode hebben. Als je bijvoorbeeld met enkele weken verschil een tweede stukje besteld kan het zijn dat dit licht verschilt! Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je nog een stuk tekort hebt door bijvoorbeeld een berekeningsfout, verwijs dan bij een nieuwe bestelling altijd naar de vorige, zo kunnen we hier alsnog rekening mee houden.