geschreven op 23 September 2020

Een gazon heeft heel wat voeten in de aarde: het terrein onkruidvrij maken, egaliseren, draineren, de bodemstructuur verbeteren, perfect gelijkmatig zaaien, bewateren, verticuteren, bemesten,... Noem maar op!

Het onderhoud van een kunstgrasmat is gelukkig verwaarloosbaar. Maar wat houdt dit nu precies in? 

Hou het proper

  • Vermijd hopen bladeren die beginnen te composteren. Verwijder deze met een rakel of bezem.
  • Verwijder uitwerpselen van dieren en spoel voor eigen hygiëne na.
  • Borstel het kunstgras af en toe op met een harde bezem. 
  • Vul het instrooizand indien nodig aan.
  • Verwijder onkruid met de hand - vooral langs de randen van de kunstgrasmat. 
  • Herstel loskomende naden. 
  • Controleer of er geen water op het oppervlak blijft staan. 

geschreven op 11 August 2020
Wij zijn gesloten op vrijdag 14 en zaterdag 15 augustus (Hemelvaart). Geplaatste bestellingen zullen terug opgevolgd worden vanaf maandag 17 augustus 2020.

Wij wensen jullie alvast een aangenaam weekend!

Het Kunstgras.be team.


geschreven op 14 July 2020

Wil je een mooie tuin zonder al te veel tijd en moeite? Een leuke tuin met weinig onderhoud is de oplossing. 

1: Plantenbakken.
Als je een tuin hebt waar veel tegels liggen is het een goed idee om plantenbakken of -potten neer te zetten. Zo hou je de groei zelf in de gaten en hoef je niet al te veel in de aarde te wroeten. Koop er een paar en je terras ziet er meteen gezelliger uit!

2: Tuinmeubelen.
Als je 100% wil genieten, dan is het een goed idee om een tuinset aan te schaffen. Je hebt tegenwoordig veel keuze en het is alsof je je woonkamer verlengd tot in de tuin. Ga voor tuinmeubelen die makkelijk in onderhoud zijn maar toch lekker zitten.

3: Hang een spiegel.
Klinkt logisch, want je creëert meer diepte en de tuin lijkt groter. 

4: Kunstgras.
Een buitentapijt in kunstgras is ideaal. Het kan tegen een stootje, het is zacht onder je voeten en het ziet er meteen een stuk anders uit! Erg handig ook als je kinderen hebt, die kunnen het gebruiken om op te spelen.

5: Likje verf.
Iets meer werk, maar een likje verf kan wonderen doen voor je omheining of schuur! En als je 'm eenmaal goed gedaan hebt, ben je er weer voor een paar jaar vanaf. 


geschreven op 18 June 2020

Er zijn heel wat vooroordelen wanneer het over restpartijen kunstgras gaat. Het is een misvatting dat deze stukken van mindere kwaliteit zijn. 

Kunstgrasresten ontstaan wanneer grote rollen kunstgras versneden worden, bijvoorbeeld wanneer een klant de afmetingen van zijn bestelling verandert nadat ze reeds werden gesneden. Er is dus geen verschil met de restanten die op onze actie pagina worden aangeboden. De kwaliteit is dezelfde - het gaat om ongebruikte stukken. Het enige verschil is wel de prijs - goedkoop kunstgras met grote korting!

We werken rechtstreeks samen met de fabrikant om de beste prijs voor onze klanten te garanderen en kopen bijgevolg in bulk in. Wanneer we deze bestellingen ontvangen, komen ze in grote, volle rollen aan. Elke keer dat een klant via onze webshop bestelt, snijdt ons team deze grote rollen op de gewenste maat. Wanneer we tegen het einde van een rol komen, wikkelen we deze in en wordt het een reststuk. Sommige restanten zijn dan weer beschikbaar omdat een klant last-minute zijn afmetingen wijzigt. Deze rolletjes worden reststukken en zijn klaar om verkocht te worden aan een gelukkige klant! 

Op het einde van het seizoen worden de reststukjes mooi opgelijst en kunnen we deze dus goedkoop aanbieden. Niet alle restanten zullen meteen voldoen aan je gewenste afmetingen of behoeften, maar omdat ze reeds werden versneden, verkopen we ze op deze vaste maat - dit kunnen we dus niet veranderen. 

Zijn deze rollen beschadigd? 

Nee, het gaat om voorgesneden rollen in specifieke afmetingen.

Kan ik meerdere restanten bestellen van hetzelfde gras? 

In theorie wel, we raden dit echter niet aan als je een groter oppervlak te bekleden hebt. Zoals alle vloeren en tegels, wordt kunstgras in batches geleverd. Hierdoor kunnen er kleine kleurverschillen zijn per batch. 


geschreven op 08 May 2020

Bij mooi en zomerse temperaturen is er niets zo fijn als buiten relaxen en van de zon genieten. Zeker tijdens de corona-lockdown biedt een eigen tuin een enorme meerwaarde. Mis jij momenteel ook zo'n plekje? Niet getreurd met deze tips tover je ook je balkon of terras om tot een groene oase.

5 groene tips waarmee je de lockdown in stijl afsluit!

Plant je bloemen en planten in bloempotten. Bloempotten vind je in allerlei stijlen en maten. Kleine exemplaren nemen minder plaats in en zijn makkelijker verplaatsbaar. Verzwaar je potten wel met steentjes, scherven, of korrels, zo valt er geen potgrond door de gaten en waaien ze niet meteen om.

Creëer ruimtegevoel. Werk op meerdere niveaus en plaats bloempotten op bijvoorbeeld rekjes of legplanken.

Benut je ruimte optimaal. Heb je een klein terras? Hang dan je bloempotten bijvoorbeeld op aan een ballustrade. Of plaats ze op de vensterbank.

Leg een moestuin of kruidentuin aan. Schijnt de zon elke dag minstens 4u op je terras? Ideaal voor een kruiden- of moestuintje.

Steek je liever niet te veel moeite in je stadstuintje? Kies dan voor kunstgras en vaste planten waar je jaren kan van genieten.